Vad är zonterapitofflor?

Inom den alternativa vetenskapen finns det ett område som kallas för zonterapi. Många av metoderna som används här har existerat länge inom folkmedicinen, bland annat inom den traditionella kinesiska läkekonsten. Den moderna varianten såsom den ser ut idag utvecklades dock inte förrän år 1915 av William H Fitzgerald.

Vad är då zonterapi?

Modellen går ut på att människokroppen kan delas in i ett antal olika lodräta zoner som måste vara i balans med varandra. Om någon zon är sjuk eller i obalans kommer det att märkas genom att den börjar ömma. För att avhjälpa det onda ska man trycka på det ömma för att öka blodcirkulationen och stimulera energi till området. Vissa delar på kroppen representerar alla organ i kroppen och kallas zonpunkter, fötterna och öronen är exempel på sådana. Genom att trycka på dem ska man kunna behandla alla organ i kroppen.

Hur gör man?

Zonterapitofflor fungerar som så att de har ett antal upphöjda punkter som ska stimulera zonerna på foten och på så sätt få hela kroppen att må bättre. Dessutom finns ett halvt dussin fjädrande piggar som ska stimulera hälfoten. Tofflorna innehåller också några magneter som med sina fält ska kunna öka blodcirkulationen och leda till bättre prestation, samt minska värk och förbättra sömnen. I mitten av skon sitter det en jade-sten, vilken har som syfte att lugna själen. Tofflorna ska vara ett bra hjälpmedel för personer vars ben eller fötter ofta gör ont.

Är det trovärdigt?

Att zonterapi är en del av alternativ medicinkonst innebär att det inte finns några vetenskapliga bevis för att metoden faktiskt bidrar till bättre hälsa och lindrar värk. Det finns dock heller inga bevis för att den inte skulle göra det och många menar att deras hälsa har förbättrats genom zonterapi. Det är bara att prova och undersöka hur de påverkar en själv.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen