Gelénaglar

Gelé är det populäraste materialet som används för att göra naglar. Gelé är precis som namnet antyder ett material som är geléliknande i konsistensen, för att materialet ska stelna och bli hårdare så används en UV-lampa.

Vikten av förarbetet

Gelénaglar är betydligt lättare att arbeta med än exempelvis akryl och är framför allt inte alls lika hårt. Därför är det också många som väljer att arbeta med gelé. När du ska göra gelénaglar börjar du helt enkelt med en primer, grundarbetet är i princip det allra viktigaste när det kommer till nagelskulptering eftersom förarbetet är avgörande för hur lång tid som naglarna ska hålla utan att skadas eller brytas av. Förutom primer är det även viktigt att noggrant fila dina egna naglar, de ska ha en så slät yta som möjligt då materialet fäster bättre och därmed också håller längre.

Förlängning och förstärkning

Om du enbart önskar en förstärkning av dina egna naglar kan ett tunt lager av gelé läggas på dina egna naglar eller så kan du använda ett så kallat gellack. Om du vill ha längre naglar än dina egna kan en nagelförlängning göras, då används vanligtvis tippar som då limmas på dina egna naglar. När limmet har torkat kan första lagret av gelé läggas på. Sedan när du gjort en önskad form placeras nageln under UV-lampan som gör så att materialet stelnar. När samtliga naglar har gjorts i de antal lager du vill ha så appliceras vanligtvis ett topplack som även det ska hårdna under UV-lampan.

Vila dina naglar ibland

Om du tröttnar på färgen eller designen som dina gelénaglar har kan du alltid applicera nagellack ovanpå. Detta kan tas bort med aceton och då får du tillbaka den ursprungliga färgen. Att använda sig utav nagelförlängning och gelénaglar kan göra att dina egna naglar blir mer sköra och tar skada, därför kan det vara viktigt att ibland låta dina egna naglar vila från denna typ av behandling.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen