Hudvård

När du väl hittar den hudvård som fungerar för din hy och som faktiskt ger resultat så känns det ofta roligt att vara engagerad i hudvården. Det är dock inte alltid helt lätt att hitta den hudvård som passar just dig bäst. Därför kan det vara bra att besöka en hudterapeut som kan analysera din hud och hjälpa dig att hitta rätt produkter. Visst kan det kosta lite att besöka en hudvårdsterapeut, men samtidigt betyder det att du slipper köpa en massa produkter som ändå inte ger något resultat.

Idag finns det ett brett utbud av hudvårdsprodukter och för någon som inte är så insatt kan det vara lite av en djungel. Det finns dock några få enkla steg som är perfekt att börja med om du är nybörjare. Första steget i hudvården är en bra rengöring. Det är oerhört viktigt att tvätta bort smink och få bort annan smuts som hamnat i ansiktet under dagen. Steg två är ett ansiktsvatten som är ytterligare en slags rengöring som hjälper till att ta bort det smuts som första rengöringen inte lyckades med. Ansiktsvatten appliceras vanligtvis med en bomullspads. Steg tre är ett serum. Detta appliceras för att förstärka effekten av krämen som appliceras efteråt. Serum kan ha olika funktioner som att ge extra mycket fukt till exempel. Steg fyra är en dag eller nattkräm som appliceras på huden. Det finns givetvis många fler steg som kan involveras i en hudvårdsrutin men med dessa steg kommer du långt.

I början kan det kännas som att hudvård är lite komplicerat och tidskrävande men om du istället börjar se det som något skönt och som din egen tid kommer det att kännas roligare. Dessutom är det oerhört roligt att se när hudvården faktiskt börjar ge resultat. Det gäller att ha tålamod då resultat inte kommer över en natt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen