Hårvård

Hårvård är något som är mycket individuellt från person till person. Alla hårtyper har sina fördelar och nackdelar och är såklart i behov av olika hårvård. Något som kan vara bra att fundera på i första hand är vilka verktyg som används till håret. För att håret ska slitas så lite som möjligt gäller det att ha en bra borste med svinhår. Dessa borstar är nämligen de mest skonsamma borstarna för håret. Borstarna finns att köpa i många affärer och erbjudes i olika prisklasser. Det är också viktigt att ha en bra fön om det är något som du använder. Det finns fönar som sliter mindre på håret än andra. Det allra bästa är så klart att inte använda värmeverktyg allt för ofta. Kom också ihåg att alltid använda värmeskydd innan du använder något värmeverktyg.

När det gäller hårvårdsprodukter som används i duschen så är det viktigt att du hittar de produkter som passar ditt hår. Fråga gärna din frisör om vilken typ av produkter som passar ditt hår bäst. En del hår behöver till exempel produkter som reparerar och andra behöver mycket fukt eller till exempel produkter för torr hårbotten. Det är viktigt att köpa produkter som inte innehåller dåliga ämnen och framförallt som är skonsamma mot håret. Schampo och balsam använder de flesta men det är även bra att inkludera en hårinpackning emellanåt i rutinen. En hårinpackning kan läggas någon gång eller två gånger i veckan, för att ge håret en extra vårdande kur.

Idag är det vanligt att använda naturliga ingredienser till både kropp och hår. Till exempel är det många som använder kokosolja som hårinpackning istället. Kokosolja kan köpas i vilken matbutik som helst och en sådan burk räcker länge och kostar heller inte särskilt mycket med tanke på hållbarheten och hur länge den räcker.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen