Locktänger

Värmeverktyg är något som många använder idag. En del tycker om att locka sitt hår medan andra hellre plattar det. Oavsett så finns det värmeverktyg i många människors hem. Det som är kul med locktänger till exempel är att en person kan få ett helt nytt utseende bara med hjälp av den. Det är dels snyggt att locka håret och låta det hänga fritt men det är även snyggt att locka håret och sedan sätta upp det i en tofs. För den med tunt och rakt hår så kommer håret att bli lite extra snyggt, om det lockas innan det sätts upp i en tofs. Förutom de klassiska lockarna kan du med en locktång dessutom forma håret snyggt genom att böja upp eller böja in topparna. Det skapar en helt annan frisyr med samma verktyg.

Precis som med allt annat som har med skönhet att göra finns det olika typer av locktänger och dessa passar olika typer av hår. De klassiska locktängerna kan köpas i olika storlekar. Du kan dels välja storlek efter hur stora lockar du vill att ditt hår ska få, men du kan även välja storlek utifrån vilken hårtyp du har. Om du har relativt tunt och kort hår kan det vara bra att välja en locktång med lite mindre omkrets så att det blir faktiska lockar. Har du däremot lite längre och tjockare hår passar en locktång med större omkrets ditt hår bättre. Då tar det inte allt för lång tid att locka håret och det är även lättare att arbeta med en större omkrets.

Förutom den klassiska locktången kan dessutom plattången användas som en slags locktång. Detta genom att du vrider plattången 180 grader när du använder den på håret. Detta kan ge en mer naturlig look med lite varierat formade lockar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen